Jerntæppets fald – fortæl os din historie fra Øst- og Centraleuropa

Berlinmuren efter Murens fald Foto: Victorgrigas

Af Ota Tiefenböck, Mr.Easts chefredaktør

Det er i år 30 år siden jerntæppets fald, og det markerer vi naturligvis på Mr.East. Vi har udgivet bogen “På den anden side af jerntæppet”, men tænker også, at mange af vores læsere må ligge inde med en del oplevelser fra tiden før eller efter jerntæppets fald.

Det er ellers ganske farligt for et medie at opfordre læserne til at indsende bidrag til et eller andet. Risikoen er naturligvis, at læserne ikke reagerer og at hele projektet ender med en fiasko.

Hos Mr.East har vi altid gået vores egne veje og tør naturligvis også iværksætte et projekt som kan ende med en fiasko. Vi mener, det er vigtigt at prøve nye veje og er hverken bange eller flove over at indrømme, hvis sådan et projekt ikke skulle lykkes. Det er jo menneskeligt at tage fejl og under ingen omstændigheder ikke noget at være flov over.

Idéen til at opfordre vores læsere til at indsende deres historier er opstået efter udgivelsen af bogen “På den anden side af jerntæppet” udgivet på Mr.East Forlag i september. Bogen har fået, og har fortsat, en stor opmærksomhed, og vi har umiddelbart efter bogens udgivelse fået en del henvendelser fra bogens læsere.

Nogle af læserne har medsendt historier om deres egne oplevelser i Øst- og Centraleuropa, og historierne er så gode og interessante, at vi føler, det nærmest er vores pligt at formidle dem videre, således at Mr.East læsere også får glæde af dem. Historierne viser også, at vores læsere ligger inde med mange interessante  historier.

Vi vil derfor opfordre alle vores læsere at indsende deres oplevelser fra Øst- og Centraleuropa fra tiden før eller efter jerntæppets fald. Der er ingen særlige krav til hverken historiernes tema, indhold eller længde, skriv hvad du har lyst til at fortælle andre om. Dine oplevelser, gode eller dårlige, fra før eller efter 1989, positive eller negative. Du bestemmer. Hos Mr.East er vi ægte demokrater og har, i lighed med vores øvrige indhold på sitet, ingen ambition om at stille os til dommere over, hvad der er rigtigt og hvad er forkert eller optræde belærende over for vores læsere.

Det eneste krav fra vores side er, at jeres indlæg overholder de presseetiske regler. Send dit indlæg til: info@mreast.dk og vær med til at bevise, at det godt kan svare sig at tage chancer og gå nye veje. For os allesammen. Og hvem ved, hvad sådan et projekt kan ende med? Skulle vi modtage rigtig mange interessante historier, er vi på Mr.East Forlag parat til at udgive dem i en bog.

Vi vil begynde at bringe læsernes historier i næste uge og vil bringe dem under rubrikken “Kultur”. Så hold dig ikke tilbage, vi redigerer din tekst, hvis det er nødvendigt.

Share This