Ad

Mr.East Forlags udgivelser

This image has an empty alt attribute; its file name is Forside_tjjekkiet-494x720.jpg

I september lancererede Mr.East Forlag de første fire bøger i en ny rejsebogserie ved navnet “På togrejse i”.

“At rejse med tog er noget særligt. Du ser landskabet glide forbi vinduerne, drømmer og fantaserer. At rejse med tog er romantisk. Det er en rejse i sig selv. Du kommer ofte til at tale med dine medrejsende og lærer mere om det land, du befinder dig i. Du slipper desuden for irriterende sikkerhedskontrol i lufthavne og ventetid på din kuffert, når du er nået frem. “

“Rejsen med tog er ikke kun hyggelig og rar, den er også miljøvenlig. Rejser du med tog, er du samtidig med til at nedsætte CO2 forbruget. At rejse med tog er nemlig det mest miljøvenlige transportvalg, sammenlignet med fly eller bil.”

This image has an empty alt attribute; its file name is SLOVAKIET-SIDE-720x516.jpeg
En side fra Slovakiet bogen

De første fire bøger i serien udkom den 28.9., og handler om Tjekkiet, Ungarn, Polen og Slovakiet. Bøgerne er opbygget efter den samme skabelon og omhandler de respektive landes jernbaner, de forskellige rabatter man kan opnå, oplysninger om indkvartering samt en lang række praktiske oplysninger om det pågældende land. Bøgerne giver endvidere forslag til fire rundrejser i landet samt forslag til egnede områder for ferieformer som vandreferie, cykelferie, storbyferie, kulturferie osv. Alt sammen suppleret med korte interessante historier om det pågældende land.

This image has an empty alt attribute; its file name is POLEN-SIDE-720x513.jpeg
Rundrejseoversigten fra bogen om Polen

“Vidste du for eksempel, at studerende og personer 62+ kan rejse helt gratis med tog over hele Slovakiet? At studerende og personer 65+ opnår 75% rabat på togrejser i Tjekkiet? At du kan købe en særlig weekendbillet til ca. 140kr i Polen og fra fredag kl. 19 til mandag kl. 6:00 rejse ubegrænset over hele landet? At seniorer 65+ rejser gratis med tog i hele Ungarn? Det er blot et lille udpluk af de mange muligheder for at opnå rabat. I bogen får du en vejledning til, hvordan og hvad der skal til at du kan opnå disse rabatter.”

Bøgerne om Tjekkiet, Ungarn, Polen og Slovakiet er de første i serien. Rumænien og Bulgarien er under forberedelse og udkommer i de kommende måneder. Næste år udkommer mange flere nye titler. Alle de udkomne bøger udkommer samtidig også som e-bøger, så man som rejsende kan have bogen på sin mobil.

This image has an empty alt attribute; its file name is TJEKKIET-SIDE-2-720x513.jpeg
En side fra bogen om Tjekkiet

De første fire bøger er skrevet af Mr.East chefredaktør Ota Tiefenböck som i mange år har dækket Øst- og Centraleuropa for flere danske og enkelte norske medier og kender landene ud og ind. Alt grafisk design er udført af Nana Andrea Tiefenböck, som designer bøgerne udgivet på Mr.East Forlag. Peter Tudvad og Merete Brydensholt Christiansen har stået for korrektur.

Som Mr.East læser får du naturligvis mulighed for at bestille bøgerne og få dem tilsendt gratis. Bøgerne koster 199,00 kr per stk. Bestiller du flere bøger får du 10, 20 og 30 procent rabat på henholdsvis 2,3, og 4 bog. Vi sender bøgerne gratis, så du slipper for at betale porto.

This image has an empty alt attribute; its file name is UNGARN-SIDE-720x518.jpeg
En side fra bogen om Ungarn

Vil du bestille indbetal venligst kr. 199 ( en bog efter eget valg), kr. 378 (to bøger efter eget valg), kr. 537 (tre bøger efter eget valg) kr. 676 ( alle fire bøger) til MobilPay 27 12 94 44 og send desuden oplysninger om din adresse, telefonnummer samt mail (kræves DAO som står for pakkeposten) til ota@tiefenboeck.dk.

This image has an empty alt attribute; its file name is Togrejse-billede.jpeg

Polen: “Hvordan Polen blev Polen”! Det er navnet på Mr. East Forlags kommende udgivelse. Bogen er skrevet af Michael Hardenfelt og udkommer den 14. april. Der er virkelig noget at glæde sig til. Bogen er en beskrivelse af Polen, som giver de svar, du sikkert har manglet i mediernes dækning af Polen.

Polen og den politiske situation i landet er i de senere år blevet flittigt omtalt i medierne. Nyhederne om Polen har i Danmark som regel en kritisk vinkel, men efterlader ofte modtagerne uden en bredere forståelse for, hvad der foregår i landet, hvorfor det foregår og hvad der er baggrunden for, at det foregår. Michael Hardenfelts bog giver svar på mange af de spørgsmål, du har savnet at få belyst.

Michael Hardenfelt har boet i Polen siden 1994 og har fulgt udviklingen i landet siden de politiske omvæltninger i 1989. Han gennemgår i sin bog den nuværende politiske situation i landet, tiden efter de politiske omvæltninger i 1989 og den del af Polens historie, som det er nødvendig at kende for at forstå Polen i dag.

Mr. East læsere får naturligvis mulighed for at købe bogen før alle andre og oven i købet med gratis forsendelse (gælder kun i Danmark). Bogen er på 352 sider og koster kr. 249. Du kan mobilpay 249 kr. til 27129444  eller overføre beløbet til reg. nr.: 0274 konto nr.: 4595118972, så sender vi bogen inden den officielle udgivelsesdato. Husk at oplyse navn, forsendelsesadresse og postnummer samt telefonnummer og mailadresse. (krav fra pakkevirksomheden DAO). Fra 14.4. kan du købe bogen samt en e-bog hos alle landets boghandlere, på nettet og i forretninger.

Anmelderrost tjekkisk-amerikansk forfatter udkommer på Mr.East Forlag

Kultur29/01/2020A+A-EMAILPRINT

Tjekkiet: Den 14. februar udkommer anmelderrost roman Spaceman of Bohemia af den tjekkisk-amerikanske forfatter Jaroslav Kalfar på Mr.East Forlag. Bogen har fået titlen Rummand fra Tjekkiet på dansk og er oversat af Uffe Gardel.

Jaroslav Kalfars roman er en slags science-fiktion med massevis af tjekkoslovakisk historie og filosofiske betragtninger og har fået fine anmeldelser i blandt andre New York Times, Washington Post, The Guardian og Financial Times m.fl. 

Romanen skal desuden filmatiseres af Johan Renck, blandt andet kendt for årets serie Tjernobyl, lavet for HBO. 

Jaroslav Kalfar er fra Tjekkiet, men bor i USA og har skrevet sin første roman i USA på engelsk. Mr.East Forlag har sikret sig rettighederne i Danmark.

Romanen kommer til at koste 299,00 kroner, og du kan allerede nu sikre dig en bog, som du får gratis tilsendt før udgivelsesdagen ved at indbetale beløbet via mobilpay til: 27 12 94 44.

“En lille guldgrube af oplysninger om livet bag Jerntæppet” nu udkommet på Mr.East Forlag

“Den er en lille guld­grube af oplysninger om livet bag Jern­tæppet. Tiefenböck skriver levende og klart, og man skal ikke mange sider ind i beretningen, før der kommer indtil flere tiltrængte nuancer til den gængse fordom om, at alting var gråt i gråt hos dem på »den anden side«”. 

Sådan skriver journalist Adam Holm i en anmeldelse af Mr. East Forlags seneste udgivelse i Weekendavisen. Bogen “På den anden side af jerntæppet” skrevet af Mr.Easts chefredaktør Ota Tiefenböck udkom torsdag og har siden udgivelsen været i mediernes søgelys. 

Du kan fortsat sikre dig en signeret udgave af bogen, som bliver sendt gratis til din adresse, hvis du indbetaler kr. 199,00 via mobilpay til 27 12 94 44. Ved indbetalingen skal du udover din adresse oplyse din mailadresse samt telefonnummer sådan som forlangt af vores pakkeleverandør DAO. Indbetaler du beløbet og indsender de nævnte oplysninger senest mandag kl. 12, bliver den ekspederet samme dag.

Har du allerede bestilt, er bogen på vej til dig. Alle bestillinger er blevet ekspederet torsdag og fredag. Bøgerne blev afsendt med Post Nord og burde ifølge samme selskab være fremme tirsdag/onsdag.

Bogen kan desuden købes hos alle internatboghandlere og boghandlere og er også tilgængelig på landets biblioteker. 

Læs også en anmeldelse af bogen ved Peter Tudvad.

Ukraine: Den 8. januar udgiver Mr.East Forlag den ukrainske forfatter Andrej Kurkovs seneste roman Grå bier. Mr.East læsere får naturligvis mulighed for at købe bogen til særpris. 

Andrej Kurkovs seneste roman foregår i Østukraine og den russisk annekterede ukrainske halvø Krim i tiden efter Maidan-revolutionen. I en grå zone i Donbas, mellem det ukrainske militærs og de prorussiske separatisters herredømme, ligger landsbyen Mala Starohradovka. Her bor Sergej, 49 år og invalidepensionist. Sergej har været gift, men hans kone og datter forlod ham før Maidan-revolutionen. Mala Starohradovka er den landsby, hvor ukrainske soldater og prorussiske separatister befinder sig tættest på hinanden. Når kampene i regionen for alvor begynder, flygter næsten alle landsbyens beboere. Sergej og Pasjka bliver. Pasjka og Sergej var ærkefjender i skolen, men er nu som landsbyens eneste indbyggere nødt til at tale sammen. Pasjka bor  i Sevtjenkogaden, og lige ved hans have ligger området, som er under prorussiske separatisters kontrol. Sergej bor  i Leningaden, og området bag hans have er under ukrainsk kontrol. Sergej er hverken pro-Putin eller proukrainsk. Han er biavler og mere bekymret for sine bier end sig selv. Pasjka er på separatisternes side og sympatiserer med Rusland. Da krigen i Donbas tager til, beslutter Sergej sig for at tage til Krim; hans bier skal helst indsamle honning i et landskab uden krig. Andrej Kurkovs roman tager læseren til Østukraine og Krim i tiden efter Maidan-revolutionen. Undervejs møder vi et mylder af skæbner og er vidne til dramatiske begivenheder.  Bierne er en fiktion, men giver  en bedre forståelse for den ukrainske konflikt.

Andrej Kurkovs roman er på 440 sider og udkommer den 8. januar, hvor bogen kan købes hos alle landets boghandlere til en pris af 299 kroner. Som Mr.East læser får du bogen med 10 procent rabat og gratis tilsendt til din hjemmeadresse, dvs. til kr. 269. Lægger du 50 kroner til (dvs. i alt kr. 319) vedlægger vi desuden Andrej Kurkovs Den Ukrainske dagbog, udkommet i 2016 (normalpris kr. 189). Du kan indbetale beløbet til vores konto: reg. nr. 0274 konto nr: 4595118972 eller via MobilPay til 27 12 94 44. Husk at oplyse din adresse. Bogen/bøgerne bliver sendt den 9.1.

Andrej Kurkov kommer i forbindelse med lanceringen af bogen til Danmark. Du kan opleve Andrej interviewet af Mr.Easts chefredaktør Ota Tiefenböck i København, i Roskilde 21.2. og i Aarhus.

Andrej Kurkov er ukrainsk forfatter med russiske rødder, hvis bøger er oversat til 35 sprog og udkommet i 65 verdenslande. Han har skrevet 19 romaner, heriblandt bestselleren Døden og en pingvin, flere børnebøger og filmmanuskripter og er ligeledes en respekteret kommentator af den politiske udvikling i Ukraine for internationale medier i Europa og USA. Andrej Kurkov bor i Kijev sammen med sin engelske kone og parrets tre børn.

Den 26. marts 2018 udkommer en engelsk oversættelse af vores bog om krimtatarernes leder Mustafa Jemilev.  Bogen bliver forhandlet af landets boghandlere og internetforretninger og koster 149 kr. Bogens danske udgave udkom i maj 2017.

 

Mr.East Forlag klar med ny udgivelse

Omslag: Nana Andrea Tiefenböck

Mr.East Forlag udgiver den 28.5. sin anden bogudgivelse: Bogen MUSTAFA JEMILEV OG KRIMS FORFULGTE. Så: Du kan sikre dig på udgivelsesdagen til vejledende udsalgspris 149,00 kr inkl. forsendelse. For at få bogen til denne særpris (gratis forsendelse svarer til 20% rabat) skal du overføre 149 kr. via MobilPay til 27 12 94 44 eller indbetale beløbet på vores bankkonto.

Bogen er skrevet af Mr.East chefredaktør Ota Tiefenböck under redaktion af Kim Halling Mortensen og er blevet til på baggrund af forfatterens mange møder med krimtatarernes leder Mustafa Jemilev.

Du kan købe bogen kr. 149 ved henvendelse til Mr. East Forlag og hos landets boghandlere.

 

Den ukrainske dagbog udkommet på Mr. East Forlag

Den 4. marts 2016 udkom den ukrainske forfatter Andrej Kurkovs bog Den ukrainske dagbog på Mr. East Forlag.

Den ukrainske dagbogI november 2013 afviste Ukraines daværende præsident Viktor Janukovitj at skrive under på en samarbejdsaftale med EU. Hans beslutning resulterede i store demonstrationer på Uafhængighedspladsen, Majdan, i Kiev. En række voldsomme begivenheder fulgte efter: Viktor Janukovitjs flugt til Rusland, russisk annektering af den ukrainske halvø Krim og kamphandlingerne i det østlige Ukraine.

I DEN UKRAINSKE DAGBOG tager den ukrainske forfatter Andrej Kurkov os med til Majdan i Kiev fra demonstrationerne begyndte og fortæller om de dramatiske begivenheder, flettet sammen med ganske almindelige fortællinger fra hans private liv.

Andrej Kurkov: Ukrainsk forfatter med russiske rødder, hvis bøger er oversat til 35 sprog og udkommet i 65 lande. Han har skrevet 18 romaner, heriblandt bestselleren DØDEN OG EN PINGVIN, flere børnebøger og filmmanuskripter, og er ligeledes en respekteret kommentator på den politiske udvikling i Ukraine. Andrej Kurkov bor i Kiev.

Anmelderne af den engelske udgave af Den ukrainske dagbog skriver:

”Dagbogens måske største fortjeneste er at vise, hvordan historie flettes sammen med et ganske almindeligt privatliv. ’Livet går videre,’ siger hr. Kurkov.” The Economist

”Hans bedst sælgende romaner er kendt for deres surrealistiske ånd, men den ukrainske forfatter Andrej Kurkov, som ofte bliver hyldet som en postsovjetisk Kafka, har også en uhyggelig evne til at forudsige begivenheder i den virkelige verden omkring sig.” The Telegraph

”Kurkovs fortælling af begivenhederne er én version, der ikke har fået meget plads i de vestlige medier, der forenkler denne komplekse fortælling, for at publikum ikke bliver forvirret. For ham handler revolutionen om korruption, om en regering, som plyndrer sit eget land, om folks ønske om at leve i værdighed i et land styret af regler, ikke om menneskers vilje til at være frie og bestemme deres egen skæbne.” The Guardian

”Vi gennemlever Maidan-revolutionen, afsættelsen af præsident Viktor Janukovitj og annektering af Krim, men vi hører også om et paintballparty, Kurkov arrangerer for at fejre sin søns 11-års fødselsdag, hvordan det går med kartoffelhøsten på hans datja, og om hans tur til hospitalet med hans mor for at klare hendes kardiogram-test. På denne måde er Ukraines nyere historie gjort mere menneskelig og reel.” Financial Times

Du kan købe bogen kr. 189 ved henvendelse til Mr. East Forlag og hos landets boghandlere.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.