Mr. East Redaktion

ot

Ota Tiefenböck: ansvarshavende chefredaktør

Ota er født i Prag, Tjekkiet og dækker Øst- og Centraleuropa, Balkan og Kaukasus for flere danske medier og er kommentator vedr. øst- og centraleuropæiske forhold i radio og tv. Uddannet fra Det Rytmiske Musikkonservatorium i Prag og Danmarks Journalisthøjskole. Ota dækker hele vores dækningsområde og er ansvarshavende redaktør og udgiver af Mr. East.

Søren Riishøj: analytiker vedr. øst- og centraleuropæiske forhold

Søren er lektor i Statskundskab på Syddansk Universitet og er en af førende danske eksperter i Øst- og Centraleuropa samt en flittig kommentator af øst- og centraleuropæiske forhold i radio og tv. Søren læser polsk og forstår andre slaviske sprog og skriver hovedsageligt politiske analyser og baggrund om landene i Øst- og Centraleuropa.

Michael Skovgaard: Korrespondent i Berlin

Michael har haft base i Berlin siden 2013 og dækker primært Tyskland. Af og til bliver det også til artikler om Østeuropa og især V4-landene med udgangspunkt i tyske mediers dækning. Michael har en erhvervssproglig diplomeksamen (ED) fra CBS plus sprog- og litteraturstudier på KUA samt journalistisk efterudannelse. Til hverdag arbejder han som oversætter og tv-tekster, og ved siden af underviser han tyskere i dansk og guitarspil.

Toke

Toke Møller Theilade: sportsredaktør

Toke er kandidatstuderende ved Roskilde Universitet, hvor han i øjeblikket skriver speciale om racisme i russisk fodbold. Han følger sport, især fodbold og cykling, overalt i den tidligere Østblok, fra Rostock til Vladivostok, og han er flere gange blevet brugt som ekspert på netop dette område af både danske og udenlandske medier. “

Thomas Lie

Thomas Lie Eriksen: skribent

Thomas Lie Eriksen (f. 1984) er freelanceskribent og historiker med speciale i internationale relationer, herunder især Rusland. Har tidligere skrevet for bl.a. Politiken, Information og Ræson

Else Berlin2

Else Christensen: skribent

Else er freelancejournalist med speciale i historiske emner og har været med til at skrive flere bøger med historisk fokus. Cand.mag med historie som hovedfag fra Københavns Universitet og har efterfølgende gennemført journalistiske efteruddannelseskurser. Else skriver om historie fra Mr. East´s dækningsområde.

Podrabinek

Alexander Podrabinek: gæsteskribent

Alexander er russisk journalist og menneskerettighedforkæmper og sammen med blandt andre Vaclav Havel, Vytautas Landsbergis og Joachim Gauck grundlægger af Prague Declaration on European conscience and communism. Dissident og aktivist i sovjettiden, og for sin kamp mod regimet tilbragt otte år i sovjetiske fængsler og arbejdslejre i Sibirien. Alexander arbejder for Radio Svoboda, hvor han har sit eget program ved navnet Deja Vue

Annette H.

Annette Herzog: gæsteskribent

Annette er børnebogforfatter og er født og opvokset i en landsby syd for Berlin i DDR. Mere ved et tilfælde end fordi hun selv havde ønsket det, læste hun dansk (og engelsk) på E.M.A.-Universitet i Greifswald.På Mr. East vil hun fortælle i en løs rækkefølge om sine erindringer fra tiden før, under og efter Murens fald.

visingr

Lukas Visingr: gæsteskribent

Lukas er en af Tjekkiets mest fremtrædende sikkerhed- og militæranalytikere, MA i Sikkerhed og strategiske studier fra Masaryk Universitet i Brno, Tjekkiet. Lukas er en flittig skribent i flere tjekkiske medier. Til Mr. East leverer han især militære og sikkerhedsmæssige analyser

Andrej Duhan: gæsteskribent

Andrej Duhan er tjekkisk kommentator og debattør. Andrej er jurauddannet fra Karlsuniversitet i Prag. Han er medlem af partiet Realisterne samt forsvarer af realisme i internationale forhold samt konservatisme i politik.

Har du et særligt kendskab til et af landene i vores dækningsområde og interesseret i at blive Mr. Easts skribent, kontakt os enten via mail eller telefon. Vi er altid på udkig efter dygtige skribenter.

info@mreast.dk

Har du lyst til at støtte vores arbejde kan du gøre det enten via MobilPay (27129444) eller via bankkonto: reg. 0274 konto: 4595118972. Alt evt. støtte vil blive brugt 100% på nye artikler til Mr. East og på at gøre Mr. East endnu bedre.