Ad

309 sportskvinder hængt ud for diskrimination, de forlangte kvindesport uden transseksuelle

Martina Navratilova Foto: Michal.Pohorelsky~commonswiki

Tjekkiet/USA: Det amerikanske medie Outsports forlanger “konsekvenser” for 309 sportskvinder, som i et brev til  guvernørrådet National College Athletic Association (NCAA) udtrykker deres utilfredshed med inklusion af transseksuelle i kvindesporten. Gruppen Save Women`s Sports, som inkluderer flere kendte sportskvinder, heriblandt den tjekkisk-amerikanske tennisspiller Martina Navratilova,  forsøgte på denne måde at påvirke NCAA som skal behandle en ny lov om inklusion af transseksuelle i kvindesport.

Deres henvendelse var rettet til NCAA, men listen over deres navne er kommet i hænderne på mediet Outsports, som giver udtryk for, at kvinderne skal bære konsekvenser for deres handling, og som altså valgte at offentliggøre alle navnene.

Sportskvinderne forlanger i deres skrivelse retfærdige og lige betingelser i kvindesporten.

“Vi er overbeviste om, at alle burde have ret til at konkurrere, men en sportslig lighed burde for kvinder resultere i bevarelse af kvindesport for biologiske kvinder, skriver sportskvinderne bl.a. i deres henvendelse. Gruppen offentliggjorde kun fire af underskrivernes navne med den begrundelse at NCAA har fået alle navne og at det ikke er nødvendigt, at offentligheden kender navnene af alle. Outsports valgte i “offentlighedens interesse” at offentliggøre alle navnene.

“Vi har ledt efter disse navne i offentlighedens interesse. De som forlanger diskrimination burde være ansvarlige for deres handlinger, skriver Outsports.

Det første navn på listen er Martina Navratilova som også tidligere har vist sin utilfredshed over inklusion af transseksuelle i kvindesport. Navratilova som selv er lesbisk blev efterfølgende udelukket fra medlemskab af organisationen til støtte for LGBT kommunitet i sport, hvor hun var ambassadør og efter en bølge kritik måtte offentligt undskylde sine udtalelser.

Gruppen har desuden iværksat en international underskriftsindsamling til Den Internationale Olympiske Komitet om beskyttelse af kvindesport for biologiske kvinder. Flere internationale kvindesport organisationer er underskriverne, foreløbigt ingen danske, og der er indsamlet 15.250 underskrifter fra 30 lande. ota