Ad

Tennisstjerne erklæret transfobisk, mener at “kvinder” med penis skal udelukkes fra kvindesport

Martina Navratilova Foto: Robbie Mendelson

Tjekkiet/USA: Den tjekkisk-amerikanske tennisstjerne og 18 gange vinder af en Grand Slam titel, Martina Navratilova er efter sin december opdatering på Twitter fortsat i stærk modvind hos diverse menneskerettigheds- og LGBT organisationer, skriver tjekkiske medier.

Navratilova stillede i december spørgsmålstegn ved, hvorvidt en selve erklæring om at en person opfatter sig selv som kvinde skal være nok til også at deltage i kvindernes sportskonkurrencer. 

“Man kan ikke erklære sig selv for en kvinde og straks deltage i turneringer med kvinder. Der må eksistere nogle standarder og det at man har en penis og skal i konkurrence med kvinder, er uforeneligt med disse standarder, skrev Navratilova i december.

Martina Navratilova blev umiddelbart efter sin udtalelse stemplet som transfobisk og blev opfordret til at trække sine udtalelser tilbage. 

Navratilova valgte ifølge sine egne ord at undersøge problematikken nærmere og offentliggjorde et blogindlæg i The Sunday Times søndag. Her giver hun udtryk for, at hun havde gennemført en undersøgelse af problematikken. Denne har kun styrket hendes oprindelige overbevisning.

“Det er vanvittigt og efter min mening snyd. Jeg støtter gerne en transseksuel kvinde på alle områder, men jeg ville ikke synes det ville være rigtigt at spille imod hende, skriver Martina Navratilova.

Hendes udtalelse bringer endnu engang en voldsom reaktion med sig fra diverse menneskerets- og LGBT organisationer med sig.

“Vi er helt ødelagte over, at lige netop Martina Navratilova er transfobisk, skriver organisationen Trans Actual.

“Sport skal være åben for alle, inklusiv transfolket, skriver LGBT organisationen Stonewall.

Martina Navratilova er selv lesbisk. ota