ELITEXIT! Mr.East Forlags nye udgivelse: Tjekkisk roman med danske helte

“ELITEXIT” Hvis europæiske eliter besluttede at forlade kontinentet, ville de da være i stand til at opbygge et bedre samfund? Det er et spørgsmål den tjekkiske forfatter David Zábranský stiller i sin roman LOGOZ, som i slutningen af marts/begyndelsen af april udkommer på Mr.East Forlag i dansk oversættelse.

Robert Holm, en dansk marketingekspert, beslutter efter at have deltaget på en konference i Shanghai at bekæmpe kapitalismen og dens forbrugsverden. Han vil bruge sin ekspertise og kreative evner til at forbedre miljø, afværge global opvarmning og motivere mennesker til at leve mere miljøvenligt. Robert Holm, som vor tids prins Hamlet, vil ikke længere ukritisk tilpasse sig tidens overforbrug.  

”At være eller ikke være” – ”at tåle den tøjlesløse skæbnes skyts eller gå væbnet mod et hav af plager” sagde Hamlet. Robert Holm indser det samme eksistentielle dilemma og vælger at handle. Ved hjælp af sociale netværk formår han at sætte en massemigration i gang. De europæiske eliter, anført af Robert Holm, forlader Europa og slår sig ned i det krigshærgede Syrien, hvor de opbygger et nyt samfund baseret på et enkelt liv med konservative værdier. Eliternes nye samfund er afskærmet fra den gamle verden af en mur. Populisternes tidligere domæne skal nu også beskytte de kreative og intellektuelle mod overforbrug, kapitalisme og populisme.  

Du kan glæde dig til at følge de danske hovedpersoner Robert Holm, Christian Mikkelsen og Jesper Pilgaard i den tjekkiske forfatter David Zábranskýs lidt kyniske, groteske og samfundskritiske roman om de splittede europæiske samfund. Følg hovedpersonernes kamp for at skabe en bedre verden og deres forsøg på at løse den stigende politiske, moralske og samfundsmæssige splittelse i Europa.

David Zábranský (f. 1977) er uddannet jurist fra Karlsuniversitet i Prag og har i mange år arbejdet med menneskerettigheder for flere forskellige humanitære organisationer. I 2006 udgav han sin første bog, som han fik den tjekkiske litteraturpris Magnesia Litera for. Zábranský, som lever skiftevis i Prag og sit “elskede” Athen, har siden udgivet flere romaner og skuespil. ota

Share This