Tjekkisk sporvogn bliver verdens længste

En Skoda sporvogn bygget til tre andre tyske byer, Brandenburg, Cottbus og Frankfurt Oder

Tjekkiet: Budapest er den europæiske by, som p.t. har verdens længste sporvogn på skinnerne. Linje 1 i Budapest er med sine 54 meter fortsat klart verdens længste, men det varer ikke længe, så er det slut. Den tjekkiske producent Škoda Transportation bygger i øjeblikket ForCity Smart 38T-sporvogn med seks led, som måler over 58 meter. Når den er færdig, bliver den verdens længste. Kunden er det tyske transportselskab RNV (Rhein-Neckar-Verkehr), som driver sporvognskørsel i Mannheim, Ludwigshafen og Heidelberg.

Sporvognen kommer til at måle 58,69 meter og forventes at blive leveret til RNV i løbet af sommeren.

For Škoda er det en af ​​de største sporvognsordrer. Virksomheden vil levere til RNV 80 sporvogne i tre versioner: 31 treleddet 36T, 37 fireleddet 37T og 12 seksleddet 38T. Produktionen foregår på fabrikker i Otanmäki, Finland, og i Pilsen. Škoda har indtil videre leveret seksten sporvogne til RNV.

Sporvognen er baseret på Artic-modellen produceret af Transtech, men på grund af en række kundekrav er den en helt ny type. Værdien af ​​ordren er over syv milliarder tjekkiske kroner (ca. 2,4 millarder kroner) Ota

Share This