Tjekkisk analytiker: Desperationen i Bruxelles stiger, et nyt Europa på vej

Syriske flygtninge ankommer til Malmø Foto: Frankie Fouganthin

Syriske flygtninge ankommer til Malmø Foto: Frankie Fouganthin

Tjekkiet: En tysk general under Anden Verdenskrig har angiveligt sagt, at der ikke findes et problem, som en tank-division ikke kan løse. Alt tyder på, at politikerne i Bruxelles mener, at der ikke findes et problem, som ikke kan løses med en eller anden aktionsplan og statistiske oplysninger. Det siger den velrenomerede tjekkiske sikkerhedsanalytiker Lukas Visingr til den tjekkiske nyhedsserver Parlamentni Listy.

Vesteuropa har ifølge ham skabt en illusion om, at vi har et overflod af alt, og at det er tilgængeligt for alle. At alle er velkomne fordi vi har rigeligt med alt.

“Man kan ikke undre sig, at mennesker fra arabiske og afrikanske lande tager afsted med det formål at få en del af den velstand, og man kan heller ikke undre sig over, at der opstår konflikter, når disse mennesker opdager, at deres vej mod en drømmetilværelse er lukket,  siger Lukas Visingr og understreger at aftalen mellem EU og Tyrkiet hverken kan eller vil fungere. Den er ifølge ham blot en konsekvens af en manglende handlekraftighed hos de europæiske ledere.

Han mener, at ledelsen i EU ikke vil anerkende, at den har begået en lang række store fejl og at vi nu høster konsekvenserne af disse fejl.

”Hovedparten af politikerne i Vesteuropa er ikke i stand til selvrefleksion og laver stadig mere og mere desperate skridt, da de er havnet i en situation, de hverken har evner eller viden nok til at kunne løse, siger Lukas Visingr.

Han er overbevist om, at det kun er spørgsmål om tid, hvor længe denne “fortvivlelse” vil fortsætte og forventer, at vi, i løbet af ganske få år, vil vi se et Europa, hvor det politiske kort er helt ændret.

”Vi vil ikke blot se partier med en helt anden tilgang til migration, men også helt andre synspunkter omkring den europæiske integration og EU generelt, siger Lukas Visingr.ota

Læs også en af Lukas Visingr: Vesteuropa er ledet af svæklinge

Share This