Tjekkiet vil ikke tage imod forældreløse migrantbørn fra Grækenland, de er en sikkerhedstrussel

Foto: Youtube

Tjekkiet: Tjekkiet vil ikke tage imod forældreløse børn fra Grækenland, meddeler landets indenrigsminister Jan Hamacek ifølge tjekkiske medier.

Grækenland har i september henvendt sig til alle EU lande og havde bedt landene om at modtage 40 børn for de mindre landes vedkommende og 350 for de større landes vedkommende. I Tjekkiet frembragte Grækenlands henvendelse en livlig politisk debat, som endte med at sige ja til børnene. Tjekkiets ja var dog betinget af, at græske myndigheder sendte en liste med børnenes navne og baggrund.

Ifølge Jan Hamacek har græske myndigheder afvist at sende en liste og har kun oplyst Tjekkiet, at de 40 personer vil være unge mænd i alderen 16-18 år.

“Grækerne sagde klart, at vi ikke vil få en liste og gjorde os opmærksom på, at små børn allerede er med i diverse integrationsprogrammer i Grækenland og derfor ikke er til rådighed, siger Jan Hamacek.

Jan Hamacek oplyser, at de tilbudte unge mænd var fra Afghanistan og Pakistan, dvs. med en lille chance for at opnå asyl og på grund af deres høje alder svære at integrere.

“Jeg vil ikke importere 18-årige afghanere til Tjekkiet. Jeg ser det som en sikkerhedsmæssig risiko for landet, begrunder han Tjekkiets beslutning om at sige fra på disse vilkår. ota

Share This