Walesa erklærer sig forberedt på at dø

Lech Walesa Foto- Piotr Drabik

Polen: Grundlæggeren af ​​Solidaritetsbevægelsen og den tidligere polske præsident Lech Walesa taler i et interview i det polske Fakt om sin død og begravelse. ”Den skal være kort og uden taler og løgne, ”sagde Walesa, som i marts har gennemgået en alvorlig hjerteoperation, hvor han ifølge egne ord allerede var forberedt på det værste.

Walesa indrømmede i et interview, at han har haft hjerteproblemer før, så hans nuværende helbredstilstand ikke er nogen overraskelse. Den 77-årige Walesa er på grund af sin alder forberedt på at han snart kan dø.

”Jeg er så gammel, at enhver operation kan ende dårligt,” siger han forsonet med sin skæbne. ”Jeg er klar til at rejse herfra, det er bedre der. Hvis det ikke var det, ville nogen være flygtet derfra for længe siden, ”spøger han.

Han mener, at når han er død, bør en begravelse ikke udsættes unødigt og bør være kort. “Ingen taler. Hvad skal det gøre godt for? En times lang masse, det er netop, hvad der rent religiøst er nødvendigt, men uden andre unødvendige taler og løgne. Det vil jeg ikke have, “udtrykker han sit ønske og tilføjer: “Hvis jeg skal begraves i jorden, skal I hellere brænde mig, så ormene ikke spiser mig,” siger Walesa i interviewet. ota

Share This