VW-skandale i USA eskalerer, tidligere chefer kræves udleveret

 

Det amerikanske justitsministerium kræver fem tidligere VW-chefer og udviklingsingeniører udleveret til retsforfølgelse i USA via Interpol. Lange fængselsstraffe venter, men Tyskland nægter at udlevere de tiltalte

Af Michael Skovgaard

Tyskland: Flere tyske medier skriver, at de amerikanske myndigheder vil anholde og fængsle de pågældende VW-chefer for brud på den amerikanske miljølovgivning.

Tyskland har nægtet at udlevere de tidligere chefer, men efterlysningen via Interpol medfører, at de ikke kan forlade Tyskland, da de kan risikere at blive udleveret til USA, hvis de opholder sig i et andet land. Konsekvensen kan blive lange fængselsstraffe, som skal afsones i USA.

Alt i alt bliver 40 tidligere og nuværende VW-medarbejdere efterforsket i USA, og flere iagttagere betegner den seneste udvikling som en voldsom eskalation af krisen i forbindelse med den manipulerede udstødnings-software.

Samtidig meddeler USA’s justitsministerium, at det tidligere indgåede forlig med 20 mia. dollar i skadeserstatning fra VW’s side ikke vil få de amerikanske myndigheder til at skrinlægge sagen.

Share This