Ad

Vietnamesiske indvandrere i Tjekkiet hjælper tjekkerne i kampen mod corona

Vietnamesere afleverer 700 ansigtsmasker på et hospital i Znojmo Foto: Nemocnice Znojmo

Tjekkiet: De mange vietnamesere som bor i Tjekkiet har startet et projekt, de kalder “Vietnamesere hjælper”. Tusindvis af vietnamesiske medborgere er med i projektet, og blandt andet syr ansigstmasker, fremstiller desinficerende gel som de uddeler til tjekkerne og hjælper ældre beboere med at handle for dem.

Den vietnamesiske kommunitet i Tjekkiet har til formålet initieret en indsamling, hvor pengene bliver brugt til at sy ansigtsmaskerne, som bliver distribueret til hospitaler, offentlige kontorer og befolkningen.

Vietnamesere over hele Tjekkiet deltager ifølge tjekkiske medier aktivt i projektet og allerede har uddelt tusindvis af ansigtsmasker. Mange vietnamesere driver desuden hovedparten af de tjekkiske kiosker og mindre butikker og hovedparten af disse uddeler gratis forfriskning, som kaffe og te til alle hjælpearbejdere. Ingen ved, hvor mange ansigtsmasker de vietnamesiske medborgere i Tjekkiet har delt ud, men det er mange.

Foto: Vietnamci pomahaji

“Vi kender ikke det samlede antal ansigtsmasker, vi har delt ud. Situationen er så alvorlig, at vi ikke vil brug tid på at tælle dem, siger vietnamesernes talsmand Thu Ha Nguyen, som koordinerer arbejdet.

Hun siger dog, at en gruppe af vietnamesiske studerende i Tjekkiet indtil videre har fremstillet 2.000 liter af desinficerende gel, som er blevet distribueret til vietnamesiske butikker i landet samt til plejehjem.

Der bor op imod 70.000 vietnamesere i Tjekkiet. ota

Tagged with