Videomøde Biden – Putin set fra Det Hvide Hus og Kreml

Foto: Kremlin

USA/Rusland: Tirsdag mødtes USAs præsident Joe Biden og Ruslands præsident Vladimir Putin ved et videomøde. De to præsidenter talte bl.a. om gennemførelse af ​​resultater af det russisk-amerikanske topmøde i Genève i juni 2021. Ellers var det især problemer relateret til Ukraine.

Præsident Biden udtrykte USA’s og de europæiske allieredes dybe bekymring over Ruslands eskalering af styrker omkring Ukraine og gjorde det klart, “at USA med allierede ville reagere med stærke økonomiske og andre foranstaltninger i tilfælde af militær eskalering. Præsident Biden understregede støtte til Ukraines suverænitet og territoriale integritet og opfordrede til deeskalering og en tilbagevenden til diplomati”, skriver The White House om mødet.

Ruslands præsident Vladimir Putin sagde ifølge Kremlin, “at ansvaret ikke skulle flyttes over på Ruslands skuldre, da det er NATO, der gør farlige forsøg på at erobre ukrainsk territorium og opbygge sit militære potentiale ved Ruslands grænser. Derfor vil Rusland have pålidelige, juridisk gældende garantier, der udelukker udvidelsen af ​​NATO i østlig retning og indsættelsen af ​​offensive angrebsvåbensystemer i staterne, der støder op til Rusland.”

Putin pegede ifølge Kreml desuden på “Kijevs destruktive linje, der har ført til den fuldstændige likvidation af Minsk-aftalerne og aftaler indgået i “Normandiet-formatet”, og udtrykte alvorlig bekymring over provokerende handlinger fra Kijev mod Donbas.” ota

Share This