Var Szájer udvalgt som offer af fremmede efterretningstjenester?

Af Michael Skovgaard

Ungarn: Joszef Szájer, som blev fældet af en sexskandale i Bruxelles, var højst sandsynligt offer for et komplot og et mål for fremmede efterretningstjenester. Det sagde den tidligere chef for den ungarske efterretningstjeneste Laszlo Földi til den konservative ungarske avis „Magyar Nemzet“.

„Det er sandsynligt, at Szájer blev udvalgt som offer af en eller flere fremmede efterretningstjenester, som måtte have en interesse i at diskreditere Ungarn i den verserende strid i EU. Og Szájer bidrog selv til angrebet ved at bringe sig i en situation, hvor han kunne blive afpresset“, lød det videre fra Földi.

Videre sagde Földi: „Efter corona-nedlukningen i Bruxelles blev planen sat iværk, og fra da af gjaldt det blot om at lokke Szájer til at deltage i sexorgiet. De fleste efterretningstjenester kendte åbenbart til  den ungarske politikers seksuelle orientering, og en person i dennes kreds skulle åbenbart have fået til opgave at lokke Szájer i fælden.“

Der blev fundet narkotika i Szájers rygsæk efter flugten, og denne har nægtet ethvert kendeskab til dem og har hævdet, at de blev plantet i hans rygsæk. På overfladen ligner det en simpel politisag med narko og overtrædelse af corona-restriktioner.

Men Földi sagde, at omstændighederne tyder på et politisk motiv. „Den nuværende politiske situation i EU med det polsk-ungarske veto taler for, at fremmede interesser bruger sagen politisk. Tidspunktet er også ideelt. Sexorgier er en del af hverdagen i Bruxelles – både homoseksuelle og blandede – og Szájers seksuelle orientering var åbenbart kendt, og derfor var han et nemt offer.“ 

Diplomater fra flere lande var til stede under det angivelige sexorgie, men de er ikke blevet nævnt i medierne.

Interessen retter sig også mod personen, som skulle have arrangeret festen i en lejlighed i Bruxelles. Først var han identificeret som en 29-årig belgier, men han er senere blevet identificeret som en 36-årig polak, som er retsforfulgt i Polen for bedrageri og på flugt for de polske myndigheder.

Sagen har naturligvis vakt opsigt i Ungarn, hvor Viktor Orbán og Fidesz har fordømt Joszef Szájer for at have forbrudt sig mod konservative og kristelige værdier.

Oppositionen i Ungarn har også ytret sig. Teorien om udenlandsk indblanding er nævnt i flere medier, som er respekteret på venstrefløjen. Ifølge ungarske medier vil et parlamentsudvalg på tværs af partierne i landet undersøge sagen nærmere.


Share This