USA dropper udtalelser om en mulig russisk invasion i Ukraine

Det Hvide hus Foto: Wikimedia

USA/Rusland: Det Hvide Hus vil ikke længere tale om en mulig russisk invasion som nært forestående. Det sagde Det Hvide Hus` talskvinde Jane Psaki onsdag. Ifølge hende sker det fordi Washington ved, at den russiske præsident Vladimir Putin nu har besluttet sig for ikke at angribe Ukraine.

“Jeg brugte det en gang, jeg tror andre brugte det en gang,” sagde Psaki om vendingen den “forestående” invasion. “Og så holdt vi op med at bruge det, fordi jeg tror, ​​vi angav noget, vi ikke ønskede at angive, det vil sige, at vi skulle vide, at præsident Putin allerede havde besluttet sig (for invasionen),” sagde Psaki på en briefing i Det Hvide Hus onsdag. “Vi ved stadig ikke, om han har besluttet sig,” tilføjede hun.

CNN skriver på sin hjemmeside, at Det Hvide Hus ikke længere ønsker at tale om den “overhængende trussel” fra den russiske invasion på grund af uenigheder med den ukrainske side om, hvordan man bedst kan beskrive den fare, Rusland udgør.

Mens den amerikanske præsident Joe Biden og hans nærmeste medarbejdere advarede om, at Putin til enhver tid kunne sende tropper over grænsen, nedtonede den ukrainske præsident Volodymyr Zelenskij udsigten til en overhængende krigstrussel. Da Psaki i sidste uge sagde, at et muligt russisk angreb var nært forestående, sagde præsident Zelenskij, at han ikke er enig, og at en sådan beskrivelse af situationen forårsager panik og økonomisk ustabilitet. ota

Share This