Urolighederne rammer Odessa, mindst 42 døde

Odessa

Proukrainske demonstranter i Odessa Foto: Euromaidan

Ukraine: Den sydukrainske by Odessa, som hidtil har undgået større uroligheder, er i løbet af i dag kommet med på listen over byerne i det sydøstlige Ukraine, præget af problemer mellem prorussiske separatister og ukrainske demonstranter.

Det ukrainske politi melder om i alt 42 døde, som følge af sammenstød mellem de to grupper og en brand, opstået i Fagforeningernes hus i den indre by. Det skriver den ukrainske avis, Ukrajinskaja Pravda.

Ifølge avisen har 30 mistet livet på grund af brandforgiftning, og otte personer ved at springe ud af vinduerne i et forsøg på at redde livet. Det russiske nyhedsbureau ITAR-TASS skriver, at det er tilhængere af den ultranationalistiske gruppe, Højre Sektor, der står bag branden.

Udover ofrene ved branden, nævner Ukrainskaja Pravda fire andre mennesker, som i løbet af dagen har mistet livet ved sammenstødene mellem prorussiske separatister og ukrainske demonstranter, samt om flere sårede.

Der kommer forskelligartede oplysninger om, hvem der har fremprovokeret sammenstødene. Mens det ukrainske nyhedsbureau Unian skriver, at urolighederne skyldes separatisternes overfald af fredelige demonstranter, skriver russiske medier om, at det ultranationalistiske grupper, der begyndt urolighederne. ota

23:00 Det ukrainske nyhedsbureau Unian melder om, at branden nu er under kontrol og nævner, at 31 mennesker har mistet livet ifølge branden.

http://youtu.be/Tg_BaRU0p7A

Share This