Ad

Ungarsk svar til Löfven: Vi ønsker ikke jeres no-go zoner, bandekrige eller flygtningekvoter

Ungarns udenrigsminister Péter Szijjarto Foto- Cancillería del Ecuador

Ungarn/Sverige: Den ungarske udenrigsminister Peter Szijjártó besvarer nu kritikken af Ungarn og andre centraleuropæiske lande fremført af den svenske statsminister Stefan Löfven, som mener, at lande som afviser at være solidariske og ikke deltager i fordelingen af flygtninge, skal straffes økonomisk.

Peter Szijjártó afviser kritikken, Ungarn er ifølge ham solidarisk og har investeret økonomiske midler til at beskytte den europæiske Schengen grænse. Han kritiserer desuden Löfvens trussel om at EU burde holde tilbage med EU fonde til lande som afviser solidarisk fordeling af flygtninge.

“Angående EU fonde, det er ikke nogen velgørende donation. Disse tilkommer Ungarn ifølge de europæiske aftaler, heribandt for at åbne vores markeder for vesteuropæiske virksomheder, som realiserer betydelig profit i Ungarn, siger han og tilføjer.

“Det er vigtigt ved maj valget, at der i det Europæiske Parlament bliver valgt politikere, som ønsker et sikkert Europa, ingen flygtningekvoter, ingen no-go zoner, bandekrige samt stigende kriminalitet og terrortrussel, siger Peter Szijarto på det ungarske udenrigsministeriums website.

“Den svenske statsminister har allerede truffet sin beslutning, men vi har også ret til at bestemme, tilføjer han. ota