Ungarsk oppositionsparti får statsstøtte igen

Ferenc Gyurcsany Foto: Adam Csaba Szegvari

Ungarn: Oppositionspartiet Den Demokratiske koalition af tidligere premierminister Ferenc Gyurcsány får igen statsstøtte. Ifølge tilsynsmyndigheden ÁSZ har partiet ordnet sine finansielle anliggender, så det nu igen er berettiget til statsstøtte.

I foråret suspenderede ÁSZ udbetalingen af bidrag på grund af uoverensstemmelser i partiets økonomi i årene 2017 og 2018. Partiet betegnede dengang beslutningen som politisk motiveret og pegede på, at tilsynsmyndigheden ledes af László Domokos, som i årene 1998 og 2010 var opstillet for Fidesz. Partiet pegede desuden på at flere oppositionspartier, nemlig Jobbik og LMP havde problemer med ÁSZ. DK angav, at vigtige dokumenter omkring partiets regnskab var gået til efter sidste års brand på partiets hovedkontor.

Tilsynsmyndigheden hævdede derimod, at den allerede havde afsluttet undersøgelsen fra 2017 og 2018 for længe siden og blot krævede dokumentation for 2020. Gyurcsány reagerede angiveligt på ÁSZs henvendelse med, at det var et politisk angreb og nægtede at gøre noget. ota

Share This