Ungarsk minister om veto til EU budget: Vi kæmper for Europa, ikke imod

Ungarns justitsminister Judit Varga Foto: Elekes Andor

Ungarn: Ungarns justitsminister Judit Varga sagde inden Ungarns veto til EU budgettet, at “Ungarn aldrig har kæmpet imod Europa, men kæmper derimod for Europa, skriver Hungary Today.

“Ungarn er enig med EUs grundlæggere i, at Europa skal være kristent og humanistisk. Ved vores optagelse i EU i 2004 sagde Ungarn ikke ja til føderal Europa eller globalisme eller De Forenede Europæiske stater, men til en respektfuld og hjælpfuld alliance baseret på stærke nationalstater. Vi har ikke sagt ja til EU, hvor Bruxelles definerer for os, hvad vi betegner som en familie, hvad vi kalder et ægteskab eller hvem der skal kunne adoptere børn i Ungarn, siger Varga.

Hun understreger desuden, at Ungarn ikke har været usolidarisk i løbet af migrationskrisen, sådan som landet ofte er blevet beskyldt for. Ungarn har ifølge Varga brugt milliarder af forint til at beskytte Europas grænser, fordi landet tror på, at “i stedet for at importere problemerne til Europa, skal man hjælpe der hvor der er behov for det.”.

Ungarns veto til EU budget er ifølge Varga ikke et forsøg på at presse EU i forhandlingerne, det er Bruxelles der presser Ungarn til at tage dette standpunkt, siger hun. ota

Share This