Ungarns udenrigsminister anklaget for korruption, oppositionen kræver hans afgang

Ungarns udenrigsminister Péter Szijjarto Foto- Cancillería del Ecuador

Ungarn: Den ungarske udenrigsminister Peter Szíjjártó tilbragte sin ferie på Adriaterhavet på en luksus yacht, ved navnet Lady MRD ejet af forretningsmanden Laszlo Szij. Szij har i de seneste år fået mange statslige kontrakter og bliver af ungarske uafhængige medier normalt omtalt som en af de forretningsmænd, der er tæt på regeringspartiet.

Ifølge G7.hu hjemmeside koster det at leje en yacht, som den Szíjjártó har holdt ferie på, omkring 180.000 euro om ugen. Det har Szijjártó ikke råd til udfra hans indtægt, selv om han kommer fra en rig familie, mener mediet.

Det undersøgende medie Átlatszó, som tog et billede ag Szijjártó på yachten, skriver, at skibet er i ejerskab af Szij i gennem et maltesisk firma. Opposition opfordrer udenrigsministeren til at træde tilbage og anklager ham for korruption. Ifølge oppositionen har Szij inviteret Szijarto for at få endnu flere ordrer fra staten. Oppositionen peger desuden på, at den ungarske regering gentagne gange har opfordret ungarerne til at holde ferie hjemme.

Szíjjártó kommenterede spørgsmålet for første gang onsdag i magasinet HVG.

”Overholdelse af regler er ikke noget tilfældigt for mig, jeg kan forsikre dig om, at jeg respekterer reglerne både i det offentlige og private liv,” sagde udenrigsministeren. Til spørgsmålet om, hvorfor hans familie tilbragte ferie på Szijs yacht, sagde Szíjjártó, at hans familieferie en privatsag. ota

Share This