Ungarn vil forbyde reklamer for homoseksualitet og kønsskifte

Illustrationsfoto: Pixabay

Af Michael Skovgaard

Ungarn: Premierminister Orbáns parti Fidesz vil forbyde reklamer for homoseksualitet eller kønsskifte for unge under 18 år. Partiet finder det forkert, at unge i stigende grad udsættes for indhold, som ikke passer til deres alder.

Det fremgår af en ny lovpakke, som er fremsat i det ungarske parlament. Forslaget indebærer også, at der i skolernes seksualundervisning ikke skal fokuseres på homoseksualitet eller kønsskifte. Desuden skal underviserne i dette fag indføres i et særligt register for at sikre, at de ikke tilhører organisationer, som fremmer LGBT-ideologi. Det hedder videre i teksten, at repræsentanter for visse organisationer ønsker at få indflydelse på børn og unges seksuelle udvikling, hvilket vil medføre store skader på børn og unges fysiske, moralske og åndelige udvikling. Og det ønsker man at forhindre med det nye lovforslag.

Lovpakken fastslår også, at pornografisk indhold eller materiale, som opfordrer til kønsskifte eller påstande om, at der ikke kun findes to køn, vil blive forbudt for unge under 18 år. Det samme kommer til at gælde for reklamer.

Share This