Ad

Ungarn i modangreb på Biden

Ungarns udenrigsminister Péter Szijjarto Foto- Cancillería del Ecuador

Ungarn: Udenrigsminister Péter Szijjártó fordømte i weekenden Biden ‘s udtalelser om Ungarn. Han henviser til, at forholdet mellem Ungarn og USA i øjeblikket er ”historiens bedste“. Det takket være Donald Trump, der f. eks. inviterede Szijjártó til Det Hvide Hus som den eneste EU-statsrepræsentant, da der blev underskrevet aftaler mellem Israel, Bahrain og Israel og De Forenede Arabiske Emirater.

Efterfølgende gik Szijjártó mod modangreb, og i en ny video angreb Biden sin søn Hunter for hans aktiviteter i Ukraine.

Han bemærker, at Biden arbejdede med centraleuropæiske spørgsmål i otte år under Barack Obamas administration. Ifølge ham angreb og belærte USA i denne periode konstant Centraleuropa. USA angreb ifølge ham f.eks. Ungarn, da landet vedtog en ny forfatning (2011) samt at amerikanske ambassades repræsentanter deltog i anti-regeringsprotester i Budapest. Ambassaden ytrede ifølge ham også “ekstreme politiske holdninger” til støtte for oppositionen.

Ifølge ministeren havde Biden dengang travlt med Ukraine, “hvor han på det tidspunkt tog oftere til end til USA”. Hans søn Hunter var på det tidspunkt i bestyrelsen for Ukraines energiselskab, og denne periode var ifølge Szijjártó kendetegnet med “endemisk korruption i den ukrainske energisektor”.

Ifølge ham skal Biden hellere præcisere, hvordan han brugte sin politiske indflydelse til at opnå overskud til energiselskabet og til hans søn. Det pres, han lagde på den ukrainske regering for at afskedige den ukrainske statsadvokat, og hvordan det var forbundet med afslutningen af undersøgelserne af i sønnens virke i Ukraine.

Alt tyder på, at den ungarske regering satser på et enkelt kort ved valget i USA. Orbán har gode relationer til Trump, lyder det fra David Cornstein, den afgående amerikanske ambassadør i Ungarn, Trump ringer til Orbán ret ofte, siger Cornstein. ota