Ungarn holder fast ved South Stream

 

Foto: Europe countries_map.png

Foto: Europe countries_map.png

Ungarn: Den ungarske premierminister Viktor Orbán ønsker trods protester fra EU at fortsætte udbygningen af den russiske gasrørledning South Stream. Gasrørledningen South Stream er et projekt af den russiske energigigant Gazprom.Rørledningen skal ifølge planerne forsyne Europa med russisk gas udenom Ukraine, men er kommet i modvind i EU, som sætter spørgsmålstegn ved dens lovlighed i forhold til internationale aftaler og konkurrenceregler. Derfor har man fra EU`s side bedt sine medlemslande om at sætte arbejdet med South Stream i bero.

Det mener man i Ungarn er uretfærdigt.

”Tyskland har allerede udbygget rørledningen North Stream og er dermed i stand til at undgå Ukraine, som kilde til en potentiel fare. Vi ønsker ikke andet, end Tyskland,” siger Viktor Orbán ifølge ungarske medier.

Rørledningen skal ifølge planerne igennem Bulgarien, Serbien, Ungarn, Slovenien og til Italien. Ligeledes i Bulgarien har der været en del diskussioner om landet skal fortsætte arbejdet med udbygningen af South Stream.

Serbien har hele tiden meldt klart ud, at man ønsker at fortsætte udbygningen af South Stream på serbisk territorium. ota

Share This