Ungarn bryder aftalen om fælles EU asylpolitik

Det ungarske parlament  Foto: firestarbl

Det ungarske parlament Foto: firestarbl

Ungarn: Ungarn bryder aftalen om fælles asylpolitik i EU, som betyder, at en asylansøgning skal behandles i det land, asylansøgeren først ankommer til. Det skriver internationale medier.Beslutningen betyder i praksis, at Ungarn nu afviser at tage imod flygtninge, som bliver returneret til Ungarn efter, at de er rejst videre til et andet EU land. Den ungarske regering betegner beslutningen som midlertidig og begrunder den med et højt antal flygtninge, som er ankommet til Ungarn.

”Vi håber alle, at der kommer en europæisk løsning af problemet, men nu er vi nødt til at beskytte ungarske interesser og ungarske statsborgere, siger talsmand for den ungarske regering Zoltan Kovacs.

Europa Kommissionen har bedt Ungarn om at forklare landets tiltag. Ifølge Kommissionen er den såkaldte Dublin III aftale, om at asylansøgere hører til det land, hvor de ankommer til først, ikke til at opsige. Den ungarske regering meddeler, at mere end 60.000 flygtninge er ankommet til Ungarn i de første måneder af 2015. I hele 2014 var antallet 43.000. ota

Share This