Ungarn afviser behovet for amerikanske soldater på sit territorium

Amerikanske soldater, her på vej i gennem Tjekkiet i marts 2015 Foto: Karel Rybka

Ungarn: I den nuværende situation anser Ungarn det ikke hensigtsmæssigt at indsætte yderligere NATO-styrker på ungarsk territorium. Det sagde ifølge Interfax-agenturet den ungarske forsvarsminister Tibor Benkö til radiostationen Inforadio lørdag. Ungarns udenrigsminister Péter Szijjártó meddelte ellers fredag ​​på Facebook, at USA havde henvendt sig til Ungarn om en midlertidig udstationering af amerikanske tropper i Ungarn.

USA’s præsident Joe Biden sagde lørdag, at USA snart ville flytte et lille antal af sine tropper til Østeuropa og NATO-medlemslande på grund af spændingerne i Ukraine. Til hvilke stater blev ikke specificeret, men diverse medier nævner hovedsageligt Rumænien, Ungarn og Bulgarien. Ifølge den slovakiske udenrigsminister, Ivan Korcok, overvejer NATO også udsendelse af tropper til Slovakiet.

Ifølge Interfax sagde Benkö i dag, at situationen omkring Ukraine ikke udgør en umiddelbar fare for Ungarn, landet har derfor ikke brug for yderligere NATO-styrker. Han tilføjede desuden, at bevægelsen af ​​russiske tropper langs grænsen til Ukraine ikke indikerer, at Rusland ønsker at angribe Ukraine. ota

Share This