Ad

Ulve lever og har det godt i Polen, hvorfor er vi så bange for dem i Danmark?

Ulv Foto- Arturo de Frias Marques

Af Jimmi Eklöv

Polen: På nogle få årtier er ulvebestanden i Polen vokset fra nogle hundrede til over 2000, viser nye polske tal. I Danmark har en del af befolkningen haft et noget anstrengt forhold til at ulven er kommet tilbage til vores landskab og vores fauna. Nogen er endda gået til mere eller mindre ulovlige metoder og skudt dyret som er totalt fredet i EU.

Selvom der er mange der er lykkelige i Danmark over at dette intelligente og smukke dyr er kommet tilbage til landet og at vi på det seneste har fået et hvalpekuld i Nordjylland, så er det især  en del landmænd der  harværet bange over deres løsgående får etc., og måske forståligt nok.

Nogen har også ment at der er ikke er plads til ulven i landbrugslandet Danmark, mens andre er bange for børn, der leger i skovene.

I vores naboland Polen, som er ligeså meget et landbrugsland som Danmark, har ulven det godt og man har ikke de samme bekymringer som i Danmark. Her er bestanden nu efter 20 års fredning på over 2000 ulve, skriver det polske nyhedsbureau PAP, helt nøjagtigt 2390. Ulvene levet spredt over hele landet, også i nærheden af byområder


I Polen er det ingen ”ulve debat ” på¨sammme måde som i Danmark. De polske naturmyndigheder tager fredningen af ulven alvorligt som også talene viser. I Polen anses ulven nemlig også som en bekæmper af vildsvin og bekæmper af spredningen af en eventuel vildsvinspest fra syge dyr.

Ulven tager nemlig de svage dyr og er god for faunaens diversitet. Det er faktisk de polske ulve der har spredt sig til Holland , Belgien  Nordvesttyskland og nu også til  Danmark.

Måske lærer vi også med tiden at holde af vores gamle ven og smukke dyr ulven igen..

Om ikke andet så kunne vi måske spare det der vildsvinehegn?  Og jo de har også bjørne i Polen.

Hvornår og om de også vil vandre til Danmark. Det må fremtiden vise.

Kommentarer

Tagged with