Ukrainske statsinstitutioner angrebet af hackere

Illustrationsfoto: www.elbpresse.de

Ukraine: En række ukrainske myndigheder er blevet ramt af et storstilet cyberangreb. Udenrigs-, Undervisnings-, Idræts-, Energi-, Landbrugs-, Finansministeriets, Udviklingsministeriets, Statskontorets og Redningsberedskabets hjemmesider fungerer ikke, skriver internationale nyhedsbureauer.

En inskription på russisk, polsk og ukrainsk dukkede op på nogle af de berørte myndigheders hjemmesider. Her står der, at “alle data på computeren er ødelagt og at det ikke er muligt at gendanne dem.”

Angriberne skrev også, at alle oplysninger om befolkningen i Ukraine blev offentliggjort, skriver TASS-agenturet.

Ifølge TASS står der desuden i teksten, at angrebet på ukrainernes personlige data er hævn for Volhynien, aktiviteterne i Organisationen af ​​ukrainske nationalister og den ukrainske oprørshær (begge organisationer er forbudt i Rusland).


Angrebet, som sker på et tidspunkt med spændinger mellem Ukraine og Rusland, er bliver efterforsket af en særlig politienhed. Ifølge eksperterne er det for tidligt at drage nogen konklusioner, det er dog blevet bemærket, at tidligere blev mange sådanne angreb udført af russiske hackere. ota

Share This