Ukrainsk militær fortsætter erobringer på slagmarken

De ukrainske soldater i Østukraine Foto: Det ukrainske forsvarsministerium

Ukraine: Ukrainske styrker erobrede landsbyen Andrijivka syd for Bakhmut i Donetsk-regionen i den østlige del af landet, rapporterer den ukrainske generalstab i dag i sin morgenrapport om situationen på slagmarken. Ukrainske medier rapporterer, at russerne angreb for eksempel nærheden af ​​Nikopol i Dnepropetrovsk-regionen, men der meldes også om eksplosioner fra Khmelnytskyj-regionen i den vestlige del af Ukraine.

“Forsvarsstyrker havde delvis succes i Klistjijivka-området under offensive operationer. Under angrebet befriede de Andrijivka i Donetsk-regionen, mens de forårsagede betydelige tab af liv og udstyr til fjenden,” lyder det i generalstabens erklæring.

Allerede torsdag informerede viceminister for det ukrainske forsvarsministerium Hanna Malijar om, at de ukrainske tropper befriede Andrijivka. Hendes oplysninger blev dog afvist af den tredje uafhængige angrebsbrigade, der opererede i området, og hun trak dem senere selv tilbage. “Det var svært, og situationen ændrede sig dynamisk flere gange i går (torsdag),” skrev Malijar i dag i et telegram om kampene om Andrijivka. ota

Share This