Ukrainsk højreekstremist likvideret i nat

Bandera

De højreradikale kræfter har været en af de mest aktive grupper i kampen mod myndighederne på Uafhængighedspladsen i Kijev Foto: Ota Tiefenböck

Ukraine: En af lederne i den ukrainske ultranationalistisk bevægelse Højre Sektor, Oleksander Muzitjko, er blevet likvideret natten til i dag. Det meddeler flere ukrainske og russiske medier i dag.

Oleksander Muzitjko var leder af Højre Sektor i det vestlige Ukraine og var internationalt eftersøgt af russiske myndigheder i forbindelse med flere brutale drab på russiske soldater i Tjetjinien i 90`erne. Muzitjko blev ifølge ukrainske medier likvideret ved to skud i hjertet.

Det ukrainske indenrigsministerium vil efter nattens begivenheder gerne afvæbne Højre Sektor, som efter urolighederne i Kijev er i besiddelse af større arsenal af våben. Højre Sektor mistænker de ukrainske myndigheder for at stå bag drabet på Muzitjko. Der er dermed lagt op til spændinger mellem de ukrainske myndigheder og de højreradikale kræfter i det ukrainske samfund.

Rusland eftersøger også Muzitjkos kollega og leder af Højre Sektor, Dmitro Jarosj, som har meddelt sin kandidatur til præsidentposten ved præsidentvalget den 25. maj. ota

Share This