Ukrainsk by udstiller julekrybbe med Biden og Bandera

Ukraine: En særlig julekrybbe er blevet installeret i det historiske og kulturelle reservat “Nagujevytji” i det vestlige Ukraine.

“Blandt de traditionelle bibelske figurer kan man se figurer af den amerikanske præsident Joe Biden og vores nationalhelt Stepan Bandera, hvis skulptur blev doneret til reservatet af Ivan Mysakovitj, en ung billedhugger, uddannet fra Lviv Academy of Arts, skriver Lviv regionsråd på sin hjemmeside.

“Hvorfor er disse to figurer, som ikke ser ud til at have noget med jul at gøre, placeret her? For at forklare det, skal vi gå tilbage til historien. Shopka er en julekrybbe, der skildrer den bibelske scene for Jesus Kristi fødsel. Det unikke ved ukrainske julekrybber er, at hver lokalitet bringer et nationalt, regionalt element med, som adskiller julekrybberne fra hinanden,” forklarer arrangørerne.

“Vi skal lære at vise vores ægthed i en moderne fortolkning, at give tingene deres indre styrke, som Ukraine har været kendetegnet ved, på trods af de krige og katastrofer, som vi gentagne gange har oplevet og oplever nu, siger direktøren for reservatet Bohdan Lazorak. ota

Share This