Ukrainsk appel kræver genindførelse af visumpligt for Holland

Den Haag Foto: Markus Bernet

Den Haag Foto: Markus Bernet

Ukraine: ”I forbindelse med en klar fjendtlig indstilling i forhold til Ukraine og ukrainere, vist af flertalet af indbyggerne i Kongeriget Holland i vejledende folkeafstemning, samt af hensyn til den realitet, at ukrainerne fortsat har brug for visum for at besøge Kongeriget Holland, ønsker vi at overveje spørgsmålet om at genindføre visumpligt for undersåtterne fra Kongeriget Holland ved rejser til Ukraine.” Det står der blandt andet i en appel offentiggjort på den ukrainske præsident Petro Porosjenkos hjemmeside.

Appellen er en reaktion for den nyligt afholdte folkeafstemning i Holland, hvor 61 procent af hollændere afviste en samarbejdsaftale med Ukraine.

En online appel på præsident Porosjenkos website kan offentliggøres af alle. Det kræver dog mindst 25.000 undeskrifter i løbet af tre måneder, at præsidenten tager stilling til appellen. Foreløbigt har kun 40 personer skrevet under.

Den ukrainske appel kommer i samme tid, hvor Europa Kommissionen har meddelt, at den foreslår visumfri ordning mellem Ukraine og EU. ota

Share This