Ukraine protesterer imod visning af en russisk film ved tjekkisk filmfestival, uden resultat

Tjekkiet: I et åbent brev protesterer den ukrainske ambassadør i Tjekkiet, Jevhen Perebyjnis, mod visning af ​​den russiske film Captain Volkonogov escaped i programmet for filmfestivalen i Karlovy Vary. Ambassadøren sendte tirsdag et åbent brev til præsidenten for festivalen. Festivalledelsen afviste i et brev at efterkomme de ukrainske krav.

“Vi forstår jeres argumenter, men vi må afvise den fortolkning, at visningen af ​​denne film, hvis tilblivelse tidligere blev støttet af Den Russiske Føderations Kulturministerium, afleder det internationale samfunds opmærksomhed fra de begåede krigsforbrydelser i Ukraine. Tværtimod er vi overbeviste om, at vi ved at vise filmen kan vække en offentlig diskussion, der vil gøre opmærksom på filmens hovedtemas overlap med aktuelle begivenheder,« lyder det blandt andet.

Filmen Kaptajn Volkonogov er et resultat af en russisk-estisk-fransk co-produktion. Den foregår i Leningrad i 1938, hvor stalinistiske udrensninger er i fuld gang, uskyldige mennesker bliver henrettet som formodede fjender af staten. Kaptajn Volkonogov er en af ​​eksekutørerne, men han indser pludselig, hvor ulækkert det system, han er en del af, er. Han beslutter sig på et tidspunkt for at opsøge ofrets overlevende og bede om tilgivelse på bekostning af snart at blive bragt til tavshed.

Filmfestivallen i Karlovy Vary begynder i dag. ota

Share This