Ukraine opfordrer til hårdere sanktioner mod Rusland

Dmytro Kuleba Foto: Едуард Крижанівський

Ukraine: Den ukrainske udenrigsminister Dmytro Kuleba opfordrede tirsdag de vestlige lande til at øge presset på Rusland og indføre nye sanktioner, ikke kun over for enkeltpersoner, men også hele Rusland. Han advarer ikke kun om, hvad der sker ved den russisk-ukrainske grænse og på Krim, men også om trusler i Azovhavet.

”Moskva skal høre fra alle sider, at Ukraine ikke er alene. Og Moskva er nødt til at indse, hvilke konsekvenser dette (angreb på Ukraine) ville have for Rusland – international isolation og smertefulde sanktioner. Personlige sanktioner er vigtige, de komplicerer folks personlige liv og forretning, men de stopper ikke krigen. Kun smertefulde økonomiske sanktioner ændrer situationen. Og Rusland er bange for sanktioner, ”siger Kuleba til ukrainske medier.

Han mener desuden, at Vesten nu skal stoppe Nord Stream 2-gasrørledningen. Ifølge ham truer den ikke blot energisikkerheden i Europa men også Ukraines sikkerhed, da Rusland uden transit af gas over Ukraine også vil kunne lægge mere pres på Rusland. ota


Share This