Ukraine og Moldova skal kobles på det europæiske jernbanesystem

Foto: Ota Tiefenböck

Ukraine/Moldova: Europa-Kommissionen og Den Europæiske Investeringsbank anbefaler, at Ukraine og Moldova gradvist skifter til den 1435 mm sporvidde, der er almindelig i det meste af Europa. Det har til formål at muliggøre en bedre forbindelse mellem EU og disse lande.

Det første skridt er at bygge spor med en sporvidde på 1435 millimeter fra Polen til Lviv i Ukraine og fra Rumænien til Chisinau i Moldova.

“Det er en måde at bringe begge lande tættere på EU-markedet. Og samtidig sikre meget mere effektiv og hurtigere transport af mennesker,” sagde transportkommissær Adina Vălean. Ifølge vicepræsidenten for Den Europæiske Investeringsbank, Teresa Czerwińska, vil indførelsen af ​​standardmåleren fremskynde genopbygningen af ​​Ukraine efter krigen.

Der er planer om at der først bygges en standardsporlinje fra området Katowice/Krakow til Lviv og fra Iasi i Rumænien til Chisinau, og den skal gradvist udvides til andre byer. De nye linjer skal så blive en del af det paneuropæiske TEN-T-netværk. ota

Share This