Ukraine officielt medvært ved VM i fodbold i 2030

Kroatiske fans under VM i Brasilien i 2014. Foto: copa2014.gov.br

Ukraine: Ukraine har officielt tilsluttet sig Portugals og Spaniens fælles kandidatur til at være vært for VM i 2030. Spanien, Portugal vil sammen med Ukraine forsøge at organisere verdensmesterskabet i 2030. UEFA accepterede det fælles kandidatur på et ekstraordinært møde i Nyon, Schweiz.

Sagen er allerede blevet kommenteret af det russiske fodboldforbund, som har fået suspenderet sin deltagelse i UEFA’s og FIFA’s arrangementer pga. den russiske invasion af Ukraine. Præsidenten for den russiske fodboldunion, Aleksandr Dukov, mener, at Ukraine som potentiel vært ikke øger attraktiviteten af ​​kandidat-tandemet Spanien-Portugal. Derudover ser han ingen grund til at stille op til turneringen med Spanien og Portugal, som befinder sig i en helt anden del af Europa.

“Ukraines beslutning om at være vært for VM? Deres ret. I øjeblikket kan jeg personligt ikke se logikken og attraktiviteten i denne anmodning. Ukraines indtræden styrker ikke Portugals og Spaniens oprindelige tilbud. Bortset fra politik er der intet i det”, citerer russiske medier Dukov. ota

Share This