Ukraine har 46 kandidater til præsidentposten

Majdan3

Kijevs centrum i begyndelsen af marts Foto: Ota Tiefenböck

Ukraine: Hele 46 personer har registreret sig som kandidater til præsidentposten ved præsidentvalget i Ukraine den 25. maj. Blandt favoritterne er businessmand Petro Porosjenko, som fører i meningsmålingerne og tidligere premierminister Julia Timosjenko.

Blandt de nye kandidater er det især Olha Bohomolets som kan have en chance blandt de kendte kandidater. Bohomolets er  læge og har ifølge Radio Free Europe tilbragt flere måneder på Uafhængighedspladsen, hvor hun har ydet første hjælp til sårede demonstranter.

”Vi har en stærk ekstern fjende, men vi har også en interne fjende, som næsten er ligeså stærk, og hvis navn er korruption, siger Bohomolets blandt andet til RFE.

Bohomolets har ifølge RFE mange støttere i Ukraine  og har ifølge RFE en kritisk tilgang til Ukraines nuværende regering, som hun blandt andet beskylder for ikke at gøre nok til at afklare identiten af de snigskyttere, der under urolighederne i Kijev myrdede massevis af mennesker og i det hele taget efterforske, hvad der skete. ota 

Share This