Ukraine appellerer til FN om hjælp

http://www.dreamstime.com/stock-image-ban-ki-moon-secretary-general-un-sderot-isr-jan-visits-sderot-january-eighth-current-united-nations-image32172661

FN`s generalsekretær Ban Ki-moon Foto: Dreamstime

Ukraine: Den ukrainske præsident Oleksander Turtjinov har i dag henvendt sig til FN`s generalsekretær Ban Ki-moon og bedt FN om at hjælpe Ukraine ud af den nuværende krise i det østlige Ukraine. Det skriver det ukrainske nyhedsbureau Unian, som citerer det ukrainske parlaments pressetjeneste.

Ifølge pressetjenesten har den ukrainske præsident talt med Ban Ki-moon og bedt om, at FN indsætter fredsbevarende styrker i det østlige Ukraine, som kunne danne et fælles antiterrorkorps sammen med de ukrainske antiterrorstyrker. Det vil ifølge præsidentens ord vil være med til at bekræfte legitimiteten af den ukrainske indsats og samtidig fungere som observatører. Han betegner situationen i det østlige Ukraine, som alvorlig.

“Den Russiske Føderation sender særlige enheder til det østlige Ukraine, som besætter administrative bygninger og med sine handlinger er til fare for hundredetusinder af vores borgere, sagde blandt andet Oleksander Turtijinov til Ban Ki-moon ifølge Unian.

Den ukrainske præsident understreger, at situationen i det østlige Ukraine er anderledes fra situationen på Krim, da hovedparten af befolkningen ikke ønsker at støtte separatisterne. ota

Share This