Udvisning af russiske diplomater fra Tjekkiet: Bakker EU Tjekkiet op? Tja, svært at svare på

Illustrationsfoto: Mtaylor848

Tjekkiet: EU som helhed er solidarisk med Tjekkiet om spørgsmålet om udvisning af 18 russiske diplomater, men medlemslandene planlægger ikke i øjeblikket at støtte den tjekkiske tilgang på en koordineret måde, det sagde chefen for EU-diplomatiet, Josep Borrell. Ifølge ham vil Tjekkiet ikke have det. Den nuværende tjekkiske udenrigsminister Jan Hamáček siger dog imidlertid, at han havde anmodet EU om en evt. udvisning af russiske efterretningsofficerer fra andre EU medlemslande.

”Jeg vil benytte lejligheden til at bede om jeres solidaritet, hvad enten det er en erklæring fra EU / eller medlemsstaterne eller en mulig udvisning af russiske hemmelige agenter fra europæisk jord,” citerer Jan Hamáček sine ord, han angiveligt sagde på en video konference med EU’s udenrigsministre.

”Det var mine ord på videokonferencen. Så jeg forstår ikke hr. Borrels ord, “siger Hamáček til Deník N.

Lederen for EU-diplomatiet Josep Borrell erklærede tidligere i dag på en pressekonference, at Tjekkiet ikke anmodede om nogen koordineret udvisning af russiske diplomater i forbindelse med udvisning af russiske agenter fra Tjekkiet. Borrell erklærede dog, at Unionen er samlet bag Tjekkiet. ota

Share This