Udenrigsministre fra EU-lande enige om nye sanktioner mod Rusland

Illustrationsfoto: Mtaylor848

Af Michael Skovgaard

Rusland: EU har krævet løsladelse af oppositionspolitikeren Alexej Navalnyj, dog uden virkning indtil nu. Mandag besluttede udenrigsministrene fra de enkelte EU-lande nye sanktioner mod Kreml – det beretter flere tyske medier.

Ifølge DPA og flere diplomatiske kilder har udenrigsministrene i de enkelte EU-lande mandag drøftet videre skridt i forhold til Rusland.

De nye sanktioner skulle således gå ud på indefrysning af konti for personer, som er ansvarlige for fængslingen af Navalnyj samt indrejseforbud i EU for de samme personer. De nærmere deltaljer vedrørende de nye sanktioner forventes offentliggjort i løbet af et par uger.

Lørdag blev Navalnyj idømt to et halvt års ophold i en straffelejr i Rusland, da han angiveligt mangler at afsone en tidligere straf. Desuden er Navalnyj idømt en klækkelig bøde for injurier, da han skulle have udtalt sig fornærmende angående en russisk krigsveteran.

En medvirkende årsag til fængslingen skulle være, at Navalnyj forlod Rusland for at blive behandlet for giftangrebet på en klinik i Berlin, hvor man med 100 procents sikkerhed har fastslået, at det drejer sig om Novitjok.

Endelig har Moskva udstedt en international arrestordre gældende for Navalnyjs nære medarbejder Leonid Volkov, som efter sigende opholder sig i Litauen. Anklagen går ud på, at han skulle have opviglet mindreårige i Moskva til demonstrationer mod det russiske regime.     

Share This