Tyskland lukker for det varme vand

Illustrationsfoto: Wikimedia Commons

Af Michael Skovgaard

Tyskland: Nervøsiteten og frygten for manglende gas den kommende vinter slår nu for alvor igennem. Det er uvist, om Tyskland når at fylde gaslagrene op til den kommende vinter.

Landet har udmeldt „Alarmstufe 2“ for noget tid siden, og nu er der ikke langt til Stufe 1 – altså højeste alarmberedskab, hvis man ikke når i mål tide senest i november.

Regeringen har opfordret folk til at spare på det varme vand og elforbrug generelt, og flere boligselskaber overvejer nu begrænsninger bl.a tvungen sænkning af rumtemperaturen til 18 grader i offentlige bygninger og muligvis også private lejligheder. 

De første konkrete tiltag fandt sted i byen Dippoldiswalde i Sachsen, hvor kommunen bogstaveligt talt har „lukket for det varme vand“ i visse tidsrum i løbet af dagen. Om det så rent faktisk er lovligt bliver debatteret heftigt i de tyske medier – bl.a. Bild Zeitung.

I den sydtyske by Augsburg har man grebet det lidt anderledes an. Energipriserne er steget med 80 procent, og det har fået kommunen til at overveje, om man skal slukke for gadebelysningen og også diverse trafiklys ved fodgængerovergange.  

Share This