Tyskland afviser ophævelse af visumpligt for Ukraine, Georgien og Kosovo

Ukrainsk pas Foto: Ukrainian Government

Ukrainsk pas Foto: Ukrainian Government

Tyskland/Ukraine/Georgien/Kosovo: Tyskland er imod, at EU indfører en visumfriordning for Ukraine, Georgien og Kosovo, skriver Die Welt.

Tyske politikere er bekymret for, at indførelse af en visumfri ordning for de tre lande vil føre til en stigning af organiseret kriminalitet og illegal migration.

Ifølge den tyske indenrigsminister Thomas de Maiziére er international kriminalitet i stigning og en visumfri ordning for Ukraine, Georgien og Kosovo vil blot forstærke denne tendens. Ifølge Die Welt arbejder Tyskland og Frankrig på en ordning om en gradvist ophævelse af visumpligt, som samtidig vil give de enkelte EU lande mulighed for at ophæve visumfriheden igen.

De tyske politikere har ifølge Die Welt problemer med overbevise tyskerne om, at Ukraine, Georgien og Kosovo skal kunne rejse frit til EU.

Ligeledes politikerne, i især Bayern, forholder sig kritisk til ordningen. ”Jeg kan kun advare imod visumfrihed for Ukraine, Georgien og Kosovo. Vi er nødt til i første omgang at sørge for at vedtage foranstaltninger som ikke vil tillade, at disse lande misbruger vores asyllovgivning.

Europa Kommissionen har planer om at ophæve visumpligt for Ukraine, Georgien og Kosovo i år. ota

Share This