Tyskerne utilfredse med kvindelig grøn kanslerkandidat

Annalena Baerbock Foto: Heinrich-Böll-Stiftung

Af Michael Skovgaard

Tyskland: De Grønnes nedtur fortsætter. Nu er partiet nede under 20 procent i flere målinger. For et par måneder siden lå partiet en anelse foran CDU/CSU, som nu runder 30 procent. Og tilliden til De Grønnes kanslerkandidat Annalena Baerbock er dalende.

Da partiet skulle vælge kanslerkandidat i april, stod valget mellem de to partiledere Robert Habeck og Annalena Baerbock, og det blev Baerbock, primært fordi hun er kvinde. Flere havde håbet på Habeck, da han er mere erfaren politisk set.

Nu viser en meningsmåling, at 61 procent af tyskerne mener, at det var en fejl at vælge Baerbock. Kun 24 procent finder hendes kandidatur rigtig, mens resten ikke har nogen mening.

Kun blandt de grønne vælgere er der tillid til Baerbock. 64 procent mener, at hun var det rette valg. Men 24 procent mener dog, at den 40-årige Baerbock var det forkerte valg.

Af samtlige vælgere mener kun 14 procent, at Baerbock bliver den næste kansler, mens 79 procent mener, at hun ikke har nogen chance for at blive kansler.

Siden valget af Baerbock er der blevet sået tvivl om hendes relle uddannelse, da hun angiveligt har pyntet på sit CV. Senere kom det frem, at hun havde „glemt“ at angive nogle særlige vederlag. Senest er hun blevet beskyldt for plagiat i forbindselse med en bog, hun har skrevet.

Share This