Tyske byer får homoseksuelle trafiklys

Alt tyder på, at de gammeldags trafiklysmænd snart bliver udskiftet i Tyskland Foto: LucasGM58

Bielefeld indfører trafiklys med to personer af samme køn, andre byer snart på vej

Af Michael Skovgaard

Tyskland: Bielefeld får nu „ampelmänner“ som er „queer“. På et af de mest befærdede kryds i byen i delstaten NRW kan man nu se et trafiklys med to kvinder hånd i hånd i det røde felt og to mænd hånd i hånd, når der bliver grønt. Ordet „queer“ står for personer, hvis kønsmæssige identitet og seksuelle orientering ikke svarer til den såkaldte heteronormativitet.

Ideen til de nye trafiklys kommer fra et ungdomsprojekt i byen, hvor byens unge afsøgte byen for ting, der kunne ændres. Og ændringen af trafiklysene er blot en af mange ideer. Det sagde lederen af projektet til den tyske lokalavis „Neue Westfälische“.

Borgmester Karin Schrader mener, at det er på tide, at Bielefeld markerer sig som en mangfoldig by. „Vores by er tolerant og åben og frem for alt meget „queer“, udtalte hun.

Hun havde set de samme trafiklys i Wien, hvor ideen opstod. Sammen med overborgmesteren og byens trafikudvalg blev man således enige om at indføre de nye trafiklys på de meste befærdede gader i byen.

Indtil videre er der kun otte af de nye trafiklys, men initiativtagerne så gerne flere i byen. Indtil videre er projektet dog begrænset til otte uger, da Wien har patent på ideen.

Ud over Köln er Bielefeld den eneste by i NRW, som har indført disse trafiklys. Lederen af trafikudvalget oplyser, at man nu vil afvente borgernes reaktioner. Og hvis de falder positivt ud, vil man satse på yderligere varige udskiftninger af de traditionelle „ampelmänner“.

Share This