Tysk politi stopper nynazister, som patruljerer ved grænsen til Polen

Illustrationsfoto-Dickelbers

Af Michael Skovgaard

Tyskland: En højreekstrem gruppe i den østtyske by Guben har opfordret folk til at patruljere ved grænsen til Polen for at hindre migranter i at komme ind i Tyskland. Byens borgmester tager afstand fra enhver form for selvjustits – det skriver Die Welt.

Natten til søndag kom politiet på sporet af 50 personer ved grænsen til Polen, som åbenbart havde fulgt en opfordring fra den nynazistiske gruppering „Der Dritte Weg“ til at gå i aktion mod migranter. Flere af de pågrebne personer var bevæbnede, og politiet beslaglagde peberspray, en bajonet, en machete og adskillige slagvåben. Størstedelen af personerne var lokale, mens enkelte var fra andre delstater.

Tilstrømningen af migranter ved grænsen mellem Tyskland og Polen tager til, i takt med at Hvideruslands diktator Lukasjenko henter migranter til Minsk, hvorefter de sendes målrettet mod nabolande som Polen og Litauen. Derfra søger de fleste videre til Tyskland, som er den foretrukne endelige destination.

Senest har Tysklands afgående indenrigsminister Horst Seehofer (CSU) udtrykt forståelse for opførelsen af en grænsebarriere mellem Polen og Hviderusland. Desuden vil det tyske forbundspoliti forstærke kontrollen ved grænsen til Polen, hvor der er stigende pres ved flere byer og grænseovergange – især Frankfurt an der Oder.

Share This