Tysk politi ændrer stavekrav for ansøgere, bliv politimand uden at kunne stave

Illustrationsfoto: Andreas Thum

Af Lasse Sørensen

Tyskland: Tysklands føderale politi har ændret kravene til ansøgere til politiet. Det tyske politi betegner ændring af kravene som en “evaluering og justering” og dermed ikke, at optagelseskravene er blevet sænket, meddelte politiet mandag efter at aviserne i Funke-koncernen havde rapporteret om sagen.

Den maksimal tilladte fejlrate er nu blev opjusteret fra 20 til 24 fejl, baseret på en tekst med 180 ord, dvs. ca. en halv A4-side. I de senere år dumpede op imod 20 procent af aspiranterne i skriftligt tysk ved optagelsesprøven.

Ligeledes konditionstesten, som også er en del af optagelseskriterierne, er blevet revideret. Istedet for længdespring og armstrækkere skal ansøgere nu lave en såkaldt pendelløb, Det betegnes på flg måde: Afmærk to punkter A og B. Afstanden mellem dem skal være fem meter. Øvelsen går ud på at løbe fra A til B og tilbage 10 gange. Her er det hurtigheden, retningsorienteringen, koordinationen, muskelkraften og balancen, som bliver målt.

Politiet understreger, at alle prøver skal bestås for at blive optaget på politistudiet. Næstformand for det tyske politis fagforening(DPolG), Anja Ducklauß-Nitschke, mener ikke at der er nogen grund til at frygte. Kvaliteten af ​​uddannelsen vil ifølge hende ikke lide under de nye krav.

Omend der i øjeblikket ikke er nogen ledige stillinger i politiet håber man på at de sænkede optagelseskrav vil tiltrække så mange nye ansøgere som muligt. Det tyske politi håber nemlig på i løbet af 2020 at oprette 2.150 nye stillinger. I 2020 går desuden 853 politifolk på pension og deres stillinger skal genbesættes.

Share This