Tysk NGO kaptajn sagsøger Salvini og vil importere halv million migranter til Europa

Migrantkrisen: Den tyske NGO skibskaptajn Carola Rackete, som for nogle uger siden havde brudt italiensk lovgivning og sejlede til Lampedusa med 42 migranter ombord vil sagsøge Italiens indenrigsminister Matteo Salvini. Hun opfordrer desuden EU at tage imod en halv million migranter, som befiinder sig i migrantcentrene i Libyen, skriver Bild.

Carola Rackete er angiveligt blevet stødt over at Italiens indenrigsminister Matteo Salvini havde kaldt hende for at være pirat.

”Jeg blev overrasket over, hvor personlig han var. Hans måde at udtrykke sig på var respektløs, siger hun og henviser, at hun er blevet kaldt ”anarkist, menneskesmugler, potentiel morder, kriminal og pirat.”

En 14 siders lang sagsanlæg er ifølge hendes advokat Alessandro Gamberini klar og har blandt andet til formål at få italienske domstole til at lukke Salvinis profiler på sociale medier, Facebook og Twitter.

Hun mener desuden, at Europa har en forpligtelse over for de mange migranter, som befinder sig i lejrene i Libyen, heriblandt på grund af Europas kolonielle fortid.

”Vi hører om en halv million mennesker, som er i menneskesmuglernes magt. Vi skal øjeblikkeligt hjælpe dem sikkert til Europa, siger Carola Rackete.

Ifølge Carola Rackete ligner situationen i libyske migrantcentre dem i koncentrationslejrene under anden verdenskrig. Europa har ifølge hende et historisk ansvar til at tage imod migranterne.

Carola Rackete befinder sig i øjeblikket et hemmeligt sted i Alperne, men skal ifølge planerne møde op til en afhøring i den italienske by Agrigento. ota

Share This