Tysk læge reddede Christian Eriksens liv

Christian Eriksen-Foto-Дмитрий-Голубович

Af Michael Skovgaard

Danmark/Tyskland: Den danske landsholdslæge Morten Boesen er sammen med anfører Simon Kjær blevet udråbt som de store helte og medvirkende til at redde Christian Eriksen. Men nu fortæller tyske medier en lidt anden historie om, hvad der rent faktisk skete bag afskærmningen i Parken i de mange minutter, hvor Christian Eriksen lå livløs på grønsværen.

Til stede på banen var også UEFA‘s „chief medical officer“ tyske Dr. Jens Kleinefeld, og han fortæller en lidt anden variant af forløbet end det, som flere danske medier har bragt – det fremgår af flere tyske medier.

Om de afgørende minutter efter Eriksens kollaps siger han: „Førstehjælperne ydede en fremragende indsats med hjertemassage og brug af defibrillator, og elektroder var klæbet fast til Eriksens krop. Derefter overtog jeg ledelsen af redningsaktionen. da den danske landsholdslæge virkede rådvild og havde  svært ved at overskue situationen. Det handler om sekunder i sådan en situation, hvor man skal være helt klar over, hvad man gør. Men den danske landsholdslæge Morten Boesen er kirurg og behandler først og fremmest skader. Han havde åbenbart svært ved at se, at det handlede om et akut hjerteanfald.“

„Inden for de første to minutter skal der gives et stød, hvis man skal have en reel chance for at overleve.  Efter godt to minutter så jeg på EKG-monitoren, at støddet havde sat gang i hans hjerte igen, og efter 20-30 sekunder var Eriksen ved bevidsthed og talte med mig på engelsk,“ lød det videre fra den tyske læge.

Dermed en beretning om, hvad der reelt skete fra den tyske intensiv-specialist Dr. Kleinefeld, som fra sidelinjen blev kaldt ind og overtog genoplivingen af Christian Eriksen i de mange minutter, hvor ingen reelt vidste, hvad der foregik bag afskærmningen.

Share This