Tysk kanslerkandidat afviser at modtage migranter og flygtninge

Af Michael Skovgaard

Tyskland: Friedrich Merz, som kan gå hen og blive Merkels afløser som forbundskansler, udelukker klart at tage imod migranter og flygtninge fra lejre i Bosnien og Grækenland – det skriver nyhedsmediet „Focus“.

„EU er forpligtet til at hjælpe de mange flygtninge og migranter på Balkan og i Grækenland på selve stedet“, sagde Merz til flere tyske aviser. „Men den humanitære katastrofe kan ikke løses ved, at vi inviterer dem alle til Tyskland. Den vej er endegyldigt lukket“, lød det videre fra CDU-politikeren.

Merz krævede videre, at Europa skal indgå aftaler med oprindelses- og transitlande for at stoppe den illegale og livsfarlige migration. Og det klare budskab til både flygtninge, migranter og menneskesmuglere skal være, at flugten via Middelhavet er en livsfarlig mission, som ikke vil lykkes.

Den tyske kanslerkandidat pegede desuden på, at Tyskland slet ikke har været konsekvent med hensyn til hjemsendelser af folk uden asylmulighed igennem de seneste år. Umiddelbart ser der ikke ud til at være nogen ændring i sigte. Indtil årsskiftet har der været udvisningsstop for syriske flygtninge, men hvad den videre færd bliver er endnu uvist.

Friedrich Merz er CDU-højrefløjens foretrukne kandidat, når CDU/CSU skal vælge kandidat som Merkels efterfølger under en videokonference den 16. januar. Datoen for valget til Forbundsdagen er fastsat til 26. september.

Share This