Tysk ishockeymålmand sammenlignede H. Clinton med Hitler, nu er han ude af VM holdet. Tjekkisk legende: Censuren er flyttet fra Øst til Vest

Thomas Greiss Foto: Thomas Weidner

Tyskland: Den p.t. bedste tyske ishockeymålmand og succesfuld spiller i NHL for Detroit Red Wings,  Thomas Greiss, får ikke mulighed for at spille for sit land under den kommende VM i ishockey i Litauen. Thomas Greiss har i flere omgange luftet højreorienterede holdninger på sociale medier og er blevet udelukket fra det tyske landshold, skriver Duetschlandfunk.

“Vi kan ikke være 100 procent sikre på hans holdninger til de værdier, vi står for. Under denne sportsledelse bliver Thomas Greiss ikke længere indkaldt til landsholdet, siger direktør for Det Tyske Ishockeyforbund Christian Künast til Ishockey News.

Greiss, som er kendt for sin støtte af USA`s tidligere præsident Donald Trump, er senest blevet kritiseret for at kondolere ved dødsfald af den kendte højreorienterede kommentator Rush Limbaugh, men den mest alvorlige sag stammer angiveligt fra 2017, hvor han likede et opslag om Hillary Clinton, hvor hun blev sammenlignet med Hitler.

Tjekkiets tidligere ishockeystjerne og verdensmester i ishockey for Tjekkoslovakiet, Jiri Holik undrer sig i tjekkiske medier over det tyske landsholds dispositioner.

“Sådan er verden desværre blevet i dag. Vi er stadig mange, der husker, hvordan censuren så ud under det totalitære regime i Tjekkoslovakiet. Det ser ud som om censuren nu er flyttet til vest. Europa og Amerika, hvor alt tyder på, at det er endnu værre.  

Tidligere verdensmester i ishockey for Tjekkoslovakiet Vladimir Martinec er enig.

“Åbne munden og sige sin holdning og man er straks racist, siger han. ota

Share This