Tysk fodboldklub indfører klimaregnskab. Kødspisere risikerer mindre i lønningsposen

Illustrationsfoto: José Goulão f

Tyskland: VFL Osnabrück vil opdrage spillere og ansatte til korrekt klimamæssig adfærd og har derfor indført en særlig klausul til gavn for „almenvellet“. Det skriver flere tyske medier.

Klubben har indført en særlig frivillig ordning, hvor ansatte og spillere kan få 750 euro årligt som ekstra bonus, hvis de kan reducere det personlige CO2-aftryk. Det handler blandt om, hvilket transportmiddel man bruger til og fra arbejde og de enkeltes spisevaner i form af kød kontra vegansk ernæring.

Ifølge klubbens direktør bliver man så trukket i den ekstra bonus, alt efter ens spisevaner eller valg af transportmiddel til og fra arbejde, som så åbenbart bliver kontrolleret. Hvordan regnskabet skal fungere i praksis, har klubben ikke meddelt.

Ifølge en arbejdsretsekspert er det tvivlsomt, om forslaget er lovligt, da en arbejdsgiver ikke kan blande sig i de ansattes private adfærd.

VFL Osnabrück spiller i den tyske 2. Bundesliga og er lige nu placeret under nedrykningsstregen på en 17-plads. Michael.skovgaard

Share This